Podrobno

Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA : magistrsko delo
ID Knez Knafelj, Andreja (Avtor), ID Demšar, Lea (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Polak, Tomaž (Komentor), ID Cigić, Blaž (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (784,39 KB)
MD5: 67DF1653861BE7910640FCD5A98EFBF3

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnosti
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Knez Knafelj]
Leto izida:2013
Št. strani:X, 60 f.
PID:20.500.12556/RUL-118755 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.514.5:641.526:547.554:577.1
COBISS.SI-ID:4304248 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1563
Število prenosov:134
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
KNEZ KNAFELJ, Andreja, 2013, Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : A. Knez Knafelj. [Dostopano 16 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118755
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The effect of adding biologically active extract of juniper, pine bark and rosemary plant on the prevention of HCA formation : M. Sc. Thesis
Ključne besede:chicken meat, chicken trimmings, thermal treatment, biologically active compounds, antioxidants, plant extracts, rosemary plant extracts, pine bark extracts, extract of juniper, heterocyclic aromatic amines, carcinogens, mutagens, sensory analysis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
  4. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  5. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Stabilizacija kozmetičnih olj z naravnimi antioksidanti
  2. Aktivnost naravnih antioksidantov
  3. Ekstrakcija biološko aktivnih spojin iz različnih vrst gob družine Polyporaceae (luknjarke)
  4. Izolacija biološko aktivnih komponent iz plodov gozdnih borovnic ( Vaccinium myrtillus L. )
  5. Separacija biološko aktivnih spojin iz lucerne (Medicago sativa)

Nazaj