Podrobno

Sezonska hrana : sadje in zelenjava, 2. del
ID Krnel, Dušan (Avtor), ID Kotulakova, Katarina (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/6244/ Povezava se odpre v novem oknu
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (123,26 KB)
MD5: D979A961EFE5A150213A720A822850EF

Izvleček
Vsi biokemijski procesi v organizmih delujejo v raztopinah. Za to mora biti v organizmih dovolj vode v tekočem stanju. Zamrzovanje upočasni ali popolnoma ustavi biokemične reakcije. Zmanjševanje količine vode v tkivih lahko dosežemo s sušenjem ali z dodajanjem snovi, ki povzročajo osmozo, kot sta sol in sladkor.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:projekt Sustain
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.04 - Strokovni članek
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Založnik:Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
Leto izida:2020
Št. strani:12-14
Številčenje:24
PID:20.500.12556/RUL-116901 Povezava se odpre v novem oknu
ISSN:1318-9670
COBISS.SI-ID:18691331 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:23.06.2020
Število ogledov:1448
Število prenosov:329
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
KRNEL, Dušan in KOTULAKOVA, Katarina, 2020, Sezonska hrana : sadje in zelenjava, 2. del. [na spletu]. 2020. Vol. 24, p. 12–14. [Dostopano 26 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=116901
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:science education

Podobna dela

Podobna dela v RUL:Iščem podobna dela...Prosim, počakajte...
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj