1. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Celotno besedilo (datoteka, 556,35 KB) |
2. Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0Špela Cerar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana športnikov, rokomet, telesni napori, energijske potrebe, vnos hranil, prehranski dodatki, vnos ogljikovih hidratov, makro hranila, mikro hranila, vitamini, minerali, računalniški program Prodi 5.0 Celotno besedilo (datoteka, 573,31 KB) |
3. Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. CacoVeronika Zubin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: skladiščenje zelenjave, kontrolirana atmosfera, zelje, Brassica oleracea L., cv. Destiny, cv. Caco, vitamini, vitamin C, nitrati Celotno besedilo (datoteka, 739,69 KB) |
4. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 650,77 KB) |
5. Povezanost med zaužito količino vitaminov in makrohranilMatic Ceglar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, dnevni vnos hranil, odrasli moški, odrasle ženske, prehranski dnevnik, bazalni metabolizem, vitamini, makrohranila, maščobe, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 813,01 KB) |
6. Smiselnost uporabe vitaminskih in mineralnih prehranskih dopolnil pri mladostnikihKatja Zdešar Kotnik, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: mladostniki, prehrana, prehranska dopolnila, vitamini, minerali, telesna dejavnost, športni klubi Celotno besedilo (datoteka, 2,91 MB) |
|
|
9. Vitamin B12 – viri in vpliv na zdravjeRomana Černe, 2017, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vitamin B12, kemijska sestava, koristne lastnosti, metabolizem, principi delovanja, bolezni, posledice pomanjkanja vitamina B12, anemija, nevrološke motnje, vpliv na zdravje, prehranska dopolnila Celotno besedilo (datoteka, 964,30 KB) |
10. Pomen sestave in prehranskega profila žit za zajtrkKatarina Debeljak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: živila, žita za zajtrk, prehransko profiliranje, Ofcom model, FSANZ model, Traffic Light model, hranila, obrok, vitamini, minerali Celotno besedilo (datoteka, 1,91 MB) |