|
|
3. Odvisnost pojava reduktivnih not v penečih vinih glede na prehranjenost kvasovk vrste Saccharomyces bayanusVeronika Kejžar, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: vino, penina, vinske kvasovke, sekundarna alkoholna fermentacija, hlapne žveplove spojine, reduktivne spojine, vodikov sulfid, hranila za kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 3,25 MB) |
|
|
6. Vpliv česnovega izvlečka dialil sulfida na rast izbranih bakterijskih sevov iz vampa ter tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in plinovJana Mislej, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiologija, bakterije, bakterijski sevi, vamp, rastlinski izvlečki, dialil sulfid, kratkoverižne maščobne kisline, plini, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
|
|
9. Vpliv nekovinskih vključkov na obdelovalnost jekla 20MnVS6Vid Vengust, 2022, magistrsko delo Ključne besede: jeklo, obdelovalnost, vključki, modifikacija, kalcijev sulfid, skupni kisik, avtomatska analiza vključkov Celotno besedilo (datoteka, 3,60 MB) |
10. Pretvorbe halogeniranih in halkogeniranih organskih spojin po načelih zelene kemijeAnže Zupanc, 2022, doktorska disertacija Ključne besede: zelena kemija, organska kemija, halogen, halkogen, oksidacija, redukcija, sulfid, sulfoksid, sulfon, sulfoksimin, selenid, selenoksid, haloimin, klorofunkcionalizacija, selenocianat, elektrofilni prenos, žveplo, selen, jod, klor, zlato, recikliranje, kataliza Celotno besedilo (datoteka, 6,75 MB) |