1. Varnost v internetu stvariIVANA MANEVSKA, 2017, magistrsko delo/naloga Ključne besede: IoT, internet stvari, pametne naprave, pametna osvetlitev, varnost, WeMo Belkin Sensor Motion, Nest, Withings Smart Baby Monitor, Philips Hue White Starter Kit, ZigBee LightLink, zaščita, DoS, Amazon, Microchip, AWS-ECC508. Celotno besedilo (datoteka, 3,35 MB) |
2. Vpliv dodatka EM BOKASHI STARTER na proces kompostiranja ločeno zbranih bioloških odpadkovEvgen Pulko, 2017, magistrsko delo Ključne besede: kompostiranje, kompost, biološki odpadki, EM Bokashi starter, dodatki, mikroorganizmi, humus, gnojila Celotno besedilo (datoteka, 2,60 MB) |
|
|
5. Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturoKatja Bezek, 2012, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Candida zemplinina, alkoholna fermentacija, čista starter kultura, združena starter kultura, komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, feniletanol, triptofol, aromatski profil Celotno besedilo (datoteka, 1,50 MB) |
6. Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizlingPija Car, 2015, diplomsko delo Ključne besede: vino, belo vino, laški rizling, alkoholna fermentacija, Saccharomyces cerevisiae, starter kulture, hranila za kvasovke, bakrovi ioni, fizikalno-kemijske lastnosti, mošt Celotno besedilo (datoteka, 2,74 MB) |
7. Impact of microbiological and technological factors on volatile phenols content in Montenegrin red winesSanja Radonjić, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: wine, volatile phenols, hydroxycinnamic acids, starter cultures, yeasts, lactic acid bacteria, red wine, autochthonous grape varieties, Vranac, Kratošija, Cabernet Sauvignon Celotno besedilo (datoteka, 3,85 MB) |
8. Heat treatment consideration in structural simulations of machine elementsDomen Šeruga, Matija Kavčič, Jernej Klemenc, Marko Nagode, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: heat treatment, durability, back-stress, starter clutches Celotno besedilo (datoteka, 7,54 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Lactic acid bacteria and bifidobacteria deliberately introduced into the agro-food chain do not significantly increase the antimicrobial resistance gene poolVita Rozman, Petra Mohar Lorbeg, Primož Treven, Tomaž Accetto, Majda Golob, Irena Zdovc, Bojana Bogovič Matijašić, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Lactic acid bacteria, bifidobacteria, probiotic, starter culture, antimicrobial resistance, resistance gene, mobile genetic element, metagenomes, whole genome sequences Celotno besedilo (datoteka, 5,23 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnicTadeja Ferlan, 2023, magistrsko delo Ključne besede: biogeni amini, spermin, spermidin, gama-aminobutanojska kislina, kislo testo, mlečnokislinska fermentacija, fižol, soja, volčji bob, stročnice, starter kulture, proteoliza, fenolni antioksidanti Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |