Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Hanseniaspora uvarum, Starmerella bacillaris, vino, živost, dinamika populacije kvasovk, inokulirana fermentacija, spontana fermentacija, pretočna citometrija, Brett Count, Brettanomyces bruxellensisCelotno besedilo (datoteka, 3,08 MB)
Ključne besede: vino, grozdje, zrelost grozdja, sorta Rebula, grozdni sok, mošt, mlado vino, kemična sestava, spontana alkoholna fermentacija, starterske kulture, kinetika rasti kvasovkCelotno besedilo (datoteka, 720,71 KB)
Ključne besede: čičerika, moka iz stročnic, čičerikina moka, kislo testo, spontana fermentacija, vodena fermentacija, biogeni amini, antioksidativni potencial, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH, ABTSCelotno besedilo (datoteka, 2,56 MB)
Ključne besede: moka, ajdova moka, biogeni amini, gama-aminobutanojska kislina, spontana fermentacija, starterske kulture, kislo testo, HPLC, Folin-CiocalteauCelotno besedilo (datoteka, 1,35 MB)
Ključne besede: žuželčja biomasa, veliki mokar, hišni čriček, mlečnokislinska fermentacija, spontana fermentacija, komercialna mesna kultura, Lactobacillus plantarumCelotno besedilo (datoteka, 1,10 MB)
Ključne besede: vino, 'Sauvignon', 'Kerner', spontana alkoholna fermentacija, inokulirana alkoholna fermentacija, kvasovke, združena starterska kultura, komercialni sev kvasovk, fermentacijska kinetika, kvasovkam dostopni dušik, kemijska sestava, aromatične spojine, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 5,42 MB)