1. Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živilLidija Vertnik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: živila, slanost živil, vsebnost natrija, sol, vnos kuhinjske soli, kupljena živila, predelana živila, hitra hrana, dejavnik tveganja, kronične bolezni, visok krvni tlak Celotno besedilo (datoteka, 742,69 KB) |
2. Protozoan infestation dynamics and occurrence of neoplasias in digestive gland of mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis) in Slovene sea in correlation with sea temperature, salinity and oxygenationMitja Gombač, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: školjke, Jadransko morje, temperatura, oksigenacija, slanost, parazitologija, praživali, verižna reakcija s polimerazo Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Optimizacija vzgoje navadnega osočnika (Salicornia europaea)Andrej Kramar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: slanost, halofiti, Salicornia, kalitev, NaCl, rast, mikoriza, Fusarium Celotno besedilo (datoteka, 852,83 KB) |
4. Testiranje transgenih linij krompirja sorte Désirée na odpornost proti abiotskim stresnim dejavnikom in okužbi z virusom PVYHana Uršič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: krompir, abiotski stres, suša, slanost, nizke temperature, biotski stres, PVY Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
5. Ocena vnosa soli pri študentih z uporabo vprašalnika o pogostosti uživanja živilNikita Trček, 2021, diplomsko delo Ključne besede: sol, slanost živil, natrij, kardiovaskularne bolezni, reformulirana živila, nadomestki soli, ocena dnevnega vnosa, priporočen dnevni vnos, FFQ Celotno besedilo (datoteka, 1,29 MB) |
6. Fiziološke meje rasti in opis izbranih encimskih aktivnosti štirih vrst gliv rodu AureobasidiumLuka Šturm, 2017, magistrsko delo Ključne besede: glive, ekstremofilne glive, Aureobasidium, črne kvasovke, A. pullulans, A. subglaciale, A. melanogenum, A. namibiae, fiziologija mikroorganizmov, ekološki faktorji, temperatura, slanost, encimi, encimska aktivnost, viri ogljika, gojišča, trdna gojišča, tekoča gojišča Celotno besedilo (datoteka, 3,10 MB) |
7. Interannual evolution of seasonal thermohaline properties in the Gulf of Trieste (northern Adriatic) 1991-2003Vlado Malačič, Massimo Celio, Branko Čermelj, Andrea Bussani, Cinzia Comici, 2006, izvirni znanstveni članek Ključne besede: morje, Jadransko morje, temperatura morja, slanost, raziskovalne odprave, Tržaški zaliv, Soča, modeliranje, oceanografija obalnega morja, numerično modeliranje, statistične metode, redčenje, temperature, sea, Adriatic sea, salinity, Slovenian Littoral, Gulf of Triest, statistical methods, numerical analysis, coastal oceanography, Statistical data, Adriatic sea, Gulf of Trieste, numerical modelling Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
9. Vpliv slanosti na energetski metabolizem pri bakteriji Vibrio sp.Tjaša Danevčič, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: bakterije, fiziologija mikroorganizmov, ekologija mikroorganizmov, metabolizem, dihalna veriga, slanost, rast, celična membrana Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
|