|
2. Zdravje Slovencev2013, radijska ali televizijska oddaja, podkast, intervju, novinarska konferenca Ključne besede: živila, živilska industrija, aditivi, konzervansi, barvila, sladila, emulgatorji, skrb za zdravje, nadzor nad živili, potrošniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. The electric conductivities of aqueous solutions of rubidium and cesium cyclohexylsulfamates, potassium acesulfame and sodium saccharinDarja Rudan Tasič, Cveto Klofutar, Marija Bešter-Rogač, 2006, izvirni znanstveni članek Ključne besede: fizikalna kemija, raztopine elektrolitov, elektrolitske raztopine, vodne raztopine, električna prevodnost, molska prevodnost, meritve prevodnosti raztopin, kemijski model, alkalijski cikloheksilsulfamati, kalijev acesulfam, ioni, elektroliti, umetna sladila, natrijev saharin, electrolyte conductivity, electrolyte solution, cyclohexylsulfamates, acesulfame, saccharin, chemical model Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Sladkost in senzorična sprejemljivost različnih sladkorjevSara Serdoz, 2017, diplomsko delo Ključne besede: sladkorji, sladila, zaznavanje sladkosti, senzorične lastnosti, okus, potrošniki, senzorična sprejemljivost, prehranska priporočila Celotno besedilo (datoteka, 2,09 MB) |
6. Ocena varne uporabe barvil, sladil in arom v zdravilih brez recepta in prehranskih dopolnilih, namenjenih otrokomDajana Miljević, 2017, magistrsko delo Ključne besede: OTC zdravila, zdravila brez recepta, pomožne snovi, preobčutljivost, neželeni učinki, toksični učinki, prehranski dodatki, otroci, sladila, aromatske spojine, hiperaktivnost Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Senzorična primerjava naravnih sladkorjev in umetnih sladil v živilskih izdelkihJulija Jelenko, 2018, diplomsko delo Ključne besede: živila, sladkor v živilih, neenergijska sladila, umetna sladila, saharidi, polioli, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 808,99 KB) |
|
9. Senzorično zaznavanje različnih sladil v vodnih raztopinahElena Molac, 2019, diplomsko delo Ključne besede: sladila, 6-n-propiltiouracil, senzorična analiza, relativna sladkost, zaznava okusa, sladkor, sirupi, umetna sladila, intenzivna sladila, hranilna sladila Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
10. Sladila v brezalkoholnih pijačah na slovenskem tržišču v letih 2017 in 2019Edvina Hafner, 2020, magistrsko delo Ključne besede: sladila, sladkorji, vsebnost sladkorja, pijače, brezalkoholne pijače, energijske pijače, sokovi, nektarji, slovensko tržišče Celotno besedilo (datoteka, 1,45 MB) |