Ključne besede: rastlinski škodljivci, entomologija, zelena jablanova uš, Aphis pomi, okoljsko sprejemljive snovi, rastlinski insekticidi, izvleček vrtnega ognjiča, Calendula officinalis, izvleček navadnega gabeza, Symphytum officinale, cimetova kislina, varstvo rastlinCelotno besedilo (datoteka, 540,44 KB)
Ključne besede: patogene bakterije, Listeria monocytogenes, timijan, Thymus vulgaris L., rastlinski izvlečki, izvleček timijana, superkritična tekočinska ekstrakcija, visoki hidrostatski tlaki, protimikrobna aktivnost, sinergijski učinek, živila, sveži siriCelotno besedilo (datoteka, 2,01 MB)
Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sokCelotno besedilo (datoteka, 2,78 MB)