|
2. Uporaba navadnega prosa (Panicum miliaceum L.) v prehrani in možnost vključevanja na hmeljišča v premeniDarja Kocjan Ačko, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hmeljarstvo, premena, navadno proso, Panicum miliaceum, kolobarjenje, anketiranje, študenti, kmetijski svetovalci, prehrana, pokušina, prosena mlečna kaša Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Pridelek in nekatere agrotehnične lastnosti pridelave prosa (Panicum miliaceum L.) sorte 'Sonček'Urban Kovačič, 2013, diplomsko delo Ključne besede: žito, proso, navadno proso, Panicum miliaceum L., Sonček, pridelava, setev, gostota setve, čas setve, vremenske razmere, pridelek zrnja Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
5. Hranilna vrednost žit, kaš in mok slovenskega izvoraJerca Marinč, 2015, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, ječmen, koruza, oves, pira, proso, pšenica, rž, moka, kaša, zdrob, kemijska sestava, hranilna vrednost, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 747,05 KB) |
6. Genetska stabilnost izbranega seva kvasovke za proizvodnjo ajdovega in prosenega piva v zaporednih fermentcijahMartina Podgoršek, 2020, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, pivo, ajda, proso, ječmen, zaporedna uporaba biomase, genetska stabilnost, mikrosateliti, genom, PFGE, Ilumina Celotno besedilo (datoteka, 3,95 MB) |
7. Vpliv razpoložljivosti vode, UV sevanja in sestave tal na vsebnost silicija in funkcionalne poteze listov travMateja Grašič, 2020, doktorska disertacija Ključne besede: razpoložljivost vode, naravno UV sevanje, tla, silicij, ječmen, navadno proso, pira, rušnata masnica, morfološke lastnosti listov, biokemijske lastnosti listov, optične lastnosti listov, fiziološke lastnosti listov, biomasa, vsebnost elementov Celotno besedilo (datoteka, 34,86 MB) |
8. Vpliv sogojenja glive Monascus purpureus z izbranimi saprofitskimi glivami na biosintezo citrinina in monakolina KAjda Marič, 2020, doktorsko delo/naloga Ključne besede: Monascus poprureus, sogojenje, citrinin, monakolin K, celokupna barvila, proso, riž, optimizacija gojenja na trdni podlagi Celotno besedilo (datoteka, 5,53 MB) |
9. Kinetika porabe fermentabilnih substratov v pivinah na osnovi ajde in prosa različnih sevov kvasovkUrška Rajniš, 2021, magistrsko delo Ključne besede: pivo, kvasovke, Saccharomyces pastorianus, Saccharomyces cerevisiae, hibridi, ječmen, ajda, proso, fermentacija, arome Celotno besedilo (datoteka, 1,41 MB) |