1. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkihIztok Borak, 2009, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, listerije, Listeria monocytogenes, rožmarin, ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, živila, mesni izdelki, razdeto meso, jetrna pašteta Celotno besedilo (datoteka, 797,22 KB) |
2. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Celotno besedilo (datoteka, 1019,42 KB) |
3. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Celotno besedilo (datoteka, 908,50 KB) |
4. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Celotno besedilo (datoteka, 913,13 KB) |
5. Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenesTadeja Kocmur, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje, Salmonella, Listeria monocytogenes, multipli PCR, zaporedni PCR, optimizacija mPCR, obogatitvena gojišča, gojišče UPB, občutljivost mPCR Celotno besedilo (datoteka, 834,31 KB) |
6. Genetska variabilnost gena cmeB pri bakterijah vrst Campylobacter jejuni in Campylobacter coliMonika Šporin, 2011, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, genska raznolikost, gen cmeB, izlivne črpalke, PCR-RFLP, restrikcijske karte, restrikcijski vzorci, odpornost proti razkužilom, odpornost proti antibiotikom Celotno besedilo (datoteka, 1,86 MB) |
7. Ugotavljanje patogenih bakterij in virusov v školjkah slovenskega morja in njihova genetska karakterizacijaUrška Henigman, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: školjke, Tržaški zaliv, patogene bakterije, Vibrio parahaemolyticus, Escherichia coli, verotoksin, virusi, novovirusi, virus hepatitisa A, verižna reakcija s polimerazo Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Primerjava adhezinov med patogenimi bakterijami rodu Salmonella, Escherichia in CampylobacterSuzana Kralj, 2021, diplomsko delo Ključne besede: patogene bakterije, Salmonella, Escherichia, Campylobacter, biofilm, adhezini, strategija nadzora, varnost živil Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
9. Higiensko-tehnična ustreznost delovnega procesa v vzgojno varstveni ustanovi Lendava, s poudarkom na higienski ustreznosti oblačil vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljicLea Kikec, 2021, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, oblačila, vrtec, delovna obleka, higiena, Escherichia coli, stafilokoki, glive, patogene bakterije Celotno besedilo (datoteka, 2,57 MB) |
|