1. Učinkovitost treh okoljsko sprejemljivih substanc za zatiranje nerezistentne populacije koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata [Say], Coleoptera, Chrysomelidae)Andrej Cirar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: škodljivci, koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, krompir, insekticidi, laboratorijski poskus, učinkovitost, azadirahtin, olje oljne ogrščice, hidrirano apno Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
2. Učinkovitost treh okoljsko sprejemljivih insekticidov za zatiranje tobakovega resarja (Thrips tabaci Lindeman, Thysanoptera, Thripidae) na zgodnjem zeljuPetra Cajhen, 2007, diplomsko delo Ključne besede: entomologija, škodljivci, resarji, tobakov resar, Thrips tabaci, insekticidi, varstvo rastlin, učinkovitost, zelje, zgodnje zelje, Parel, izguba pridelka, azadirahtin, kalijevo milo, olje oljne ogrščice Celotno besedilo (datoteka, 2,93 MB) |
|
|
5. Poslovni načrt pridelovanja oljčnega olja na ekološki kmetijiJernej Brec, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oljke, Olea europea, ekološka pridelava, oljkarstvo, oljčno olje, poslovni načrti, poslovno načrtovanje, Slovenska Istra Celotno besedilo (povezava drugam) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Oblikovanje modela izobraževanja in združevanja oljkarjev Slovenske IstreMartina Klodič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: kmetje, oljkarji, združevanje, povezovanje, skupni nastopi, izobraževanje odraslih, oljčno olje, društva, zadruge, študijski krožki, oljkarstvo, ankete, Slovenska Istra Celotno besedilo (datoteka, 1,38 MB) |
7. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Celotno besedilo (datoteka, 684,91 KB) |
8. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
|
10. Povezava dielektrične konstante in maščobnih števil modelnih lipidnih sistemovTjaša Prevc, 2010, diplomsko delo Ključne besede: dielektrične lastnosti, sončnično olje, modelni lipidni sistemi, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, maščobna števila, kislinsko število, jodovo število, peroksidno število, p-anizidniska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |