Ključne besede: mikrobiologija tal, mikrobna ekologija, ekologija mikroorganizmov, rizosfera, koreninski sistem, mikrobne združbe, interakcije rastlin z mikrobi, molekularna genetikaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: kvasovke, vinske kavsovke, Saccharomyces cerevisiae, Dekkera bruxellensis, alkoholna fermentacija vina, mikrobne interakcije, aromatske spojine, biosinteza, hlapni fenoli, hidroksicimetove kisline, DNA mikromreže, membranski bioreaktor, PCR v realnem času, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 7,39 MB)
Ključne besede: Bacillus subtilis, Streptomyces rimosus, mikrobne interakcije, sekundarni metaboliti, tankoplastna kromatografijaCelotno besedilo (datoteka, 4,62 MB)
Ključne besede: glive, mikrobne združbe, grenlandska črna ledena ploskev, Articulospora, Psychrophila, identifikacija, karakterizacija, interakcije gliv z algamiCelotno besedilo (datoteka, 4,61 MB)
Ključne besede: Arktika, Svalbard, Grenlandski ledeni pokrov, glive, bakterije, abundanca, pestrost, NGS, kulturomika, prihrofilne kvasovke, protimikrobna odpornost, hemolitična aktivnost, mikrobne interakcije, ledeniške algeCelotno besedilo (datoteka, 30,11 MB)
Ključne besede: mikrobne združbe, Bacillus subtilis, Salmonella enterica, sorodstveno razlikovanje, socialne interakcije, odpornost proti antibiotikom, biofilm, izrabljeno gojiščeCelotno besedilo (datoteka, 1,58 MB)