|
2. Transformacija tobaka (Nicotiana tabacum L.) z Agrobacterium tumefaciensNataša Hren, 2007, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, tobak, Nicotiana tabacum, listi, transformacije, Agrobacterium tumefaciens, gus gen, hptII gen, tkivne kulture, gojišča, regeneranti, GUS test, transgeni Celotno besedilo (datoteka, 818,54 KB) |
3. Vsebnost sladkorjev in organskih kislin v različnih organih hruške (Pyrus communis L.)Silva Alič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, hruške, Pyrus communis, rastlinske sorte, sladkorji, organske kisline, organi, cvetovi, plodiči, plodovi, listi Celotno besedilo (datoteka, 639,78 KB) |
4. Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteomaMaja Franko, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija rastlin, rastlinske celice, listi, stres, sušni stres, proteomika, proteinski profil listov, Gesneriaceae, afriška vijolica, Saintpaulia ionantha H. Wendl., ramonda, Ramonda serbica Panč., oživitvene sposobnosti rastline, vsebnost vode, relativna vsebnost vode, dvodimenzionalna gelska elektroforeza, masna spektrometrija Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
5. Spremljanje pojavljanja proteinov za sintezo škroba v listih navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench)Polona Novak, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, Fagopyrum esculentum, beljakovine, škrob, listi, SDS-PAGE, elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 854,31 KB) |
6. Določanje antocianov v venčnih listih cvetov različnih vrst sadnega drevjaVlasta Cunja, 2012, magistrsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablane, hruške, breskve, cvetovi, antociani, antocianini, venčni listi, tekočinska kromatografija, masni spektrometer, barva cvetnih listov Celotno besedilo (datoteka, 312,68 KB) |
7. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
8. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)Vedran Manzin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 889,13 KB) |
9. Vsebnost polifenolov, flavonoidov in taninov v ajdi (Fagopyrum esculentum), pridelani z različnim gnojenjemAna Čemažar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: navadna ajda (Fagopyrum esculentum), gnojenje, polifenoli, flavonoidi, tanini, cvetovi, listi, semena Celotno besedilo (datoteka, 888,10 KB) |
|