|
|
3. Spremembe sestave smol in eteričnega olja v storžkih hmelja (Humulus lupulus L.) od formiranja storžkov do fiziološke zrelostiPeter Jevšenak, 2016, diplomsko delo Ključne besede: hmelj, storžki, fiziološka zrelost, eterično olje, smole, kemična sestava, vlaga, alfa kisline, beta kisline, ksantohumol, tehnološka zrelost, plinska kromatografija, visokotlačna tekočinska kromatografija Celotno besedilo (datoteka, 3,86 MB) |
4. Toksičnost ksantohumola za različne vrste normalnih in rakavih celicKatarina Maher, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protirakave snovi, ksantohumol, vpliv koncentracije, živost celic, rak, citotoksičnost, apoptoza Celotno besedilo (datoteka, 773,31 KB) |
5. Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancihNina Janžekovič, 2015, magistrsko delo Ključne besede: goveje meso, mesni izdelki, goveji sekljanci, rastlinski ekstrakti, ekstrakt hmelja, antioksidanti, fenolne spojine, ksantohumol, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini Celotno besedilo (datoteka, 810,63 KB) |
6. Vpliv sorte in rastišča na vsebnost ksantohumola v hmeljuRobert Hrastar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: hmelj, ksantohumol, alfa-kisline, beta-kisline, polifenoli, prenilflavonoidi, sorte, c. Aurora, c. Bobek, c. Celeia, c. Savinjski golding, c. Magnum, rastišče, HPLC, KVH-TE, HSI, briketi 90, kemometrične analize Celotno besedilo (datoteka, 1,01 MB) |
7. Zaščitno delovanje ksantohumola zoper genotoksično delovanje heterocikličnega amina MeIQxMatjaž Novak, 2011, diplomsko delo Ključne besede: ksantohumol, MeIQx, antimutagenost, antigenotoksičnost, Amesov test, test MTT, test komet, test mikrojeder, kvantitativni PCR Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
8. Učinkovitost ekstrakta hmelja v zaščiti kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae pred oksidativnim stresomSara Keber, 2021, diplomsko delo Ključne besede: hmelj, ekstrakt hmelja, fenolne spojine, flavonoidi, ksantohumol, antioksidanti, oksidativni stres, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 654,81 KB) |
9. Razvoj analizne metode za določanje fitoestrogenih spojin v pivu in hmeljuMay Kordež, 2022, magistrsko delo Ključne besede: fitoestrogeni, pivo, hmelj, ksantohumol, izoksantohumol, 8-prenilnaringenin, HPLC-DAD, UHPLC-MS/MS Celotno besedilo (datoteka, 3,12 MB) |