Ključne besede: vino, bela vina, rdeča vina, zorenje vina na drožeh, sur lies, kemijska sestava vina, fizikalno-kemijske lastnosti, antiokisidativni potencial, višji alkoholi, aromatične hlapne spojine, kromatografske metode, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,64 MB)
Ključne besede: lesne ekstraktivne spojine, kemijske karakteristike, tehnološki problemi v papirništvu, analizne metode, plinska kromatografijaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: ajdov med, fizikalno-kemijske lastnosti, voda, električna prevodnost, vrednost pH, kisline, laktoni, diastazno število, fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, barvaCelotno besedilo (datoteka, 619,97 KB)
Ključne besede: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPHCelotno besedilo (datoteka, 1,56 MB)
Ključne besede: slive, Prunus domestica, skladiščenje sliv, modificirana atmosfera, fizikalno kemijske lastnosti, antioksidanti, fenolne spojineCelotno besedilo (datoteka, 716,91 KB)
Ključne besede: protibakterijske učinkovine, ionski kanalčki, napetostno odvisni natrijevi kanalčki, modulatorji, načrtovanje, sinteza, naravne spojine vodnice, kemijske knjižnice, rešetanje, morske spužve, Agelas, sekundarni metaboliti, oroidin, klatrodin, biološka aktivnost, vrednotenje, metoda vpete krpice membrane, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 37,88 MB)