|
|
3. Lastnosti mutiranih različic listeriolizina OŽiva Ramšak, 2009, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, listeriolizin O, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, triptofanska fluorescenca, homologno modeliranje, pH-odvisnost, izolacija proteina Celotno besedilo (datoteka, 3,20 MB) |
4. Fizikalne lastnosti arheosomov pripravljenih iz lipidov hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1Tjaša Anzelc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, gojenje arhej, izolacija lipidov, priprava liposomov, arheosom, tankoplastna kromatografija, adsorbcijska kromatografija, fluorescenčna spektroskopija, presevni elektronski mikroskop Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
5. Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem časuPetra Terpin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: alergeni v živilih, živila, oreh, Juglans regia, izolacija DNK iz živil, določanje alergenov, PCR v realnem času, kvalitativna PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
6. Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureusAna Anita Matić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: živila, kontaminacija živil, patogeni mikroorganizmi, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, enterotoksini Celotno besedilo (datoteka, 412,01 KB) |
7. Ugotavljanje deklariranih bakterij v probiotičnih prehranskih dopolnilih na slovenskem trguTjaša Sernel, 2011, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracij Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
8. Izolacija in identifikacija bakterij rodu AlicyclobacillusTimea Herženjak Stanko, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, standardna metoda IFU, modelne raztopine, naravna kontaminacija, kontaminacija sladkorja, kontaminacija vode z okusom Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) |
9. Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem časuMojca Murko, 2012, diplomsko delo Ključne besede: alergeni v živilih, živila, lešniki, Corylus avellana, določanje alergenov, izolacija DNK iz živil, PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,03 MB) |
10. Analiza obnašanja zidanih stavb z drsno potresno izolacijo pri potresni obtežbiSebastian Trajkovski, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: varstvo okolja, disertacija, potresna izolacija, zidane stavbe, drsenje, eksperiment, numerični model, numerična integracija, vodoneprepustna zapora Celotno besedilo (datoteka, 7,43 MB) |