1. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
2. Kakovostni parametri grozdja različnih klonov KraljevineRok Jamnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: kloni, vinska trta, sorta 'Kraljevina', grozdje, zorenje grozdja, tehnološka zrelost, grozdni sok, sladkor, pH vrednost, skupne kisline, pufrna kapaciteta Celotno besedilo (datoteka, 781,09 KB) |
3. Interactions between contaminants and starter cultures during alcoholic fermentationEtjen Bizaj, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: vino, kvaliteta, senzorične lastnosti, grozdni sok, alkoholna fermantacija, kvasovke, starterske kulture, kontaminanti, fitofarmacevtska sredstva, mikotoksini, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 17,37 MB) |
4. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
5. Vpliv sestave grozdnega soka na potek alkoholne fermentacijeEtjen Bizaj, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vino, grozdje, zrelost grozdja, sorta Rebula, grozdni sok, mošt, mlado vino, kemična sestava, spontana alkoholna fermentacija, starterske kulture, kinetika rasti kvasovk Celotno besedilo (datoteka, 720,71 KB) |
6. Uporaba kombuče za pripravo fermentiranih pijačMojca Jelovčan, 2021, diplomsko delo Ključne besede: fermentirane pijače, kombuča, priprava kombuče, fermentacija, rmanov čaj, grozdni sok, datljev sirup, sojina sirotka, kokosova voda, kava, biološka učinkovitost, kemijska sestava Celotno besedilo (datoteka, 761,00 KB) |
7. Primerjava vpliva sedimentacije in flotacije mošta na kemijske lastnosti in senzoriko vinaDavid Mlakar, 2021, magistrsko delo Ključne besede: vino, flotacija, sedimentacija, bistrenje, mošt, grozdni sok, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, hlapne spojine, hranila za kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 8,16 MB) |