1. Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacijPolona Hribar, 2008, diplomsko delo Ključne besede: divjačina, divjačinsko meso, meso jelenov, meso divjih prašičev, geografsko poreklo, Slovenija, Poljska, PCB, poliklorirani bifenili, pesticidi, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 811,28 KB) |
2. Vsebnost fenolnih spojin v granatnem jabolku (Punica granatum)Uroš Zalar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: granatno jabolko, Punica granatum, brazilsko geografsko poreklo, hrvaško geografsko poreklo, rastlinski ekstrakti, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, TLC, kromatografske metode Celotno besedilo (datoteka, 1,25 MB) |
|
4. Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honeyUrška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: med, geografsko poreklo, kemijski elementi, kemometrika Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
6. Prispevek k introdukciji kultivarja vinske trte Syrah (Vitis vinifera L. cv. Syrah) v koprski in vipavski vinorodni okolišTilen Praprotnik, Zora Korošec-Koruza, 2004, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, vinogradništvo, syrah, terroir, geografsko poreklo, tla, podnebje, vinorodna območja, Slovenija Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Parametri kakovosti solate, paradižnika in paprike iz trgovinJasmina Masten, 2017, magistrsko delo Ključne besede: zelenjava, solata, Lactuca sativa L., paprika, Capsicum annuum L., paradižnik, Solanum lycopersicum L., kemijska sestava, fizikalno-kemijske lastnosti, skladiščenje, senzorična kakovost, geografsko poreklo Celotno besedilo (datoteka, 1,99 MB) |
8. Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivuMiha Ocvirk, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: hmelj, Humulus lupulus L., hmeljni ekstrakt, alfa-kisline, eterično olje, pivo, hmeljenje, aroma, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, izotopska razmerja, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 6,86 MB) |
9. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 7,38 MB) |
10. Določevanje hlapnih organskih spojin v tartufihNina Šiškovič, 2020, magistrsko delo Ključne besede: tartufi, vrste tartufov, geografsko poreklo, hlapne organske spojine, analizne metode, mikroekstrakcija na trdnem nosilcu iz plinaste faze, HS-SPME, plinska kromatografija, masna spektrometrija, GC-MS, liofilizacija, aromatski profil Celotno besedilo (datoteka, 3,39 MB) |