1. Načela vrednotenja biološke varnosti gensko spremenjene hraneAndreja Bergant, 2008, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, genski inženiring, gensko spremenjeni organizmi, gensko spremenjena hrana, biološka varnost, tveganje za zdravje, vrednotenje, toksičnost, alergenost, zakonodaja, javno mnenje, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 751,76 KB) |
2. Transformacija krompirja sorte 'Désirée' z geni gliv za povečanje odpornosti proti žuželkamUrška Kristan, 2010, diplomsko delo Ključne besede: krompir, Solanum tuberosum, Agrobacterium tumefaciens, poljščine, PCR, kloniranje, transformacija rastlin, varstvo rastlin, gensko spremenjeni organizmi, gensko spremenjene rastline Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) |
3. Testiranje transgene rastline Arabidopsis thaliana na odpornost proti slanosti in selekcija homozigotnih linijHelena Šeme, 2010, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, transgene rastline, Arabidopsis thaliana, navadni repnjakovec, odpornost proti slanosti, selekcija, homozigotne linije, gensko spremenjeni organizmi, gensko spremenjene rastline Celotno besedilo (datoteka, 2,25 MB) |
4. Ekonomski in etični vidiki uporabe gensko spremenjenih organizmovTanja Grandovec, 2003, diplomsko delo Ključne besede: kmetijstvo, biotehnologija, biologija, gensko spremenjeni organizmi, zaščita potrošnika, zakonodaja, patenti, etika, ekonomski vidik, primeri Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Analiza družbene odgovornosti in etičnosti podjetja MonsantoPetra Ilgo, 2010, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, gensko spremenjeni organizmi, podjetje, Monsanto, poslovanje podjetja, uspešnost poslovanja, poslovno okolje, družbena odgovornost, poslovna morala Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
|
|
|