1. Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)Martina Kodrič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., rastlinske sorte, namizno grozdje, kakovost, skladiščenje, organske kisline, ogljikovi hidrati, fenolne snovi Celotno besedilo (datoteka, 650,66 KB) |
2. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
3. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
4. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
5. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Celotno besedilo (datoteka, 913,13 KB) |
6. Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)Marina Jeremić, 2012, diplomsko delo Ključne besede: fenolne spojine, flaviolin, antioksidativna aktivnost, sekundarni metaboliti, protimikrobne snovi, streptomicete, Streptomyces cinnamonensis, Streptomyces tsukubaensis, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
7. Protimikrobno delovanje rastlinskih fenolnih izvlečkov na antibiotsko odporne in občutljive seve bakterij rodov Campylobacter in StaphylococcusAndreja Petan, 2012, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, izvlečki zelišč, Campylobacter, Staphylococcus aureus, odpornost proti antibiotikom, mebranske izlivne črpalke, inhibitorji izlivnih črpalk, cmeABC Celotno besedilo (datoteka, 1,48 MB) |
8. Enzyme activity of the phenylpropanoid pathway as a response to apple scab infectionAna Slatnar, Maja Mikulič Petkovšek, Heidi Halbwirth, Franci Štampar, Karl Stich, Robert Veberič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jablanov škrlup, varstvo rastlin, fenolne snovi, naravna zaščita, jablana, odpornosti proti boleznim, venturia inaequalis, enzimska aktivnost Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. Dietary anthocyaninsFederica Tramer, Špela Može Bornšek, Ayokunle O. Ademosun, Sabina Passamonti, Jovana Čvorović, 2012, samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: fenolne spojine, antocianini, rak debelega črevesa, antikancerogene snovi, funkcionalna živila Celotno besedilo (povezava drugam) |