1. Vpliv biotehnološke obdelave lesa na delež kristaliničnosti celulozeMaja Kambič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: biotehnološki postopki, razgradnja lesa, kristaliničnost, celuloza, encimi, rjava trohnoba, Gloeophyllum trabeum, kelator, praškovna difrakcija Celotno besedilo (datoteka, 4,55 MB) |
2. Preverjanje nukleazne aktivnosti pri patogenih bakterijah izbranih vrst rodu MycoplasmaLuka Bolha, 2010, diplomsko delo Ključne besede: encimi, nukleaze, nukleazna aktivnost, Mollicutes, Mycoplasma, Mycoplasma synoviae, Mycoplasma canis, Mycoplasma cynos, Mycoplasma agalactiae Celotno besedilo (datoteka, 846,74 KB) |
3. Priprava encima za elektrostatsko vezavo na nanodelceTjaša Stošicki, 2012, magistrsko delo Ključne besede: nanotehnologija, encimi, elektrostatska vezava, imobilizacija encimov, tehnika plast na plast, LbL, nanodelci, antimikrobni učinki, lizocim Celotno besedilo (datoteka, 1,39 MB) |
|
5. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Celotno besedilo (datoteka, 780,47 KB) |
6. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
7. Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodoMojca Vrhovnik, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, stres, suša, Phaseolus vulgaris, proteolitični encimi, aminopeptidaze, alanin-aminopetidaze, levcin-aminopetidaze Celotno besedilo (datoteka, 1,63 MB) |
8. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Celotno besedilo (datoteka, 700,37 KB) |
9. Encimska aktivnost meduSimona Ovček, 2007, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, encimi, diastaza, invertaza, diastazna aktivnost, invertazna aktivnost, vodikov peroksid Celotno besedilo (datoteka, 458,02 KB) |
10. Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mlekuRok Cankar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze Celotno besedilo (datoteka, 579,08 KB) |