Ključne besede: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 2,96 MB)
Ključne besede: zelenjava, paradižnik, paprika, solata, ekološka pridelava, integrirana pridelava hidroponska pridelava, skladiščenje, antioksidativna učinkovitost in vivo, antioksidativna učinkovitost in vitro, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 2,54 MB)
Ključne besede: vinska trta, Vitis vinifera, fotosinteza, ekološka pridelava, vinogradništvo, prevodnost listnih rež, transpiracija, fotokemična učinkovitost, hitrost transporta elektronov, fungicidi, pripravki za krepitev rastlinCelotno besedilo (datoteka, 1,69 MB)
Ključne besede: kontejnerski terminal, trajnost, infrastruktura, globalna oskrbovalna veriga, ekološka učinkovitost.Celotno besedilo (datoteka, 2,35 MB)