1. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
2. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Celotno besedilo (datoteka, 961,62 KB) |
3. Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0Špela Cerar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana športnikov, rokomet, telesni napori, energijske potrebe, vnos hranil, prehranski dodatki, vnos ogljikovih hidratov, makro hranila, mikro hranila, vitamini, minerali, računalniški program Prodi 5.0 Celotno besedilo (datoteka, 573,31 KB) |
4. Fermentacija koncentrirane sirotke z izbranimi laktobacili, osamljenimi iz črevesne sluznice prašičevNataša Vehar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sirotka, laktobacili, probiotiki, črevesna mikroflora, prehrana živali, krma, prehranski dodatki Celotno besedilo (datoteka, 701,03 KB) |
5. Model prehrane rekreativnega športnika pri vadbi močiGorazd Globočnik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: šport, prehrana, rekreacija, model, vadba, moč, prehranski dodatki, doping, mišična masa Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Antioksidanti v prehraniBorut Poljšak, Tomaž Lampe, Iztok Ostan, Peter Raspor, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci Ključne besede: askorbinska kislina, vitamin C, prehranski dodatki, antioksidanti, prehrana, metabolizem celice Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
|
|