1. Prilagoditev kometnega testa s kvasovkami Saccharomyces cerevisiae in izopodi Porcellio scaber za testiranje genotoksičnosti nanodelcevVeno Kononenko, 2012, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, izopodi, Porcellio scaber, raki enakonožci, kometni test, nanodelci, genotoksičnost, titanov dioksid, bakrov oksid Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesuMila Krstić, 2009, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, železo, krom, stres, oksidativni stres, toksičnost kovin, antioksidativni obrambni sistem, proteinski profil, proteom kvasovke Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiaeKlemen Oketič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološka ekologija, rast mikroorganizmov, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, invazivnost kvasovk v gojišče, celokupni volumen rasti, invazivni volumen rasti, relativna invazivnost, okoljski dejavniki, temperatura rasti, pH, NaCl, K-sorbat, Na-benzoat, Na-bisulfit, CO2, pomanjkanje vira ogljika Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
7. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih oljMaruša Lamut, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčna olja, ekstra deviška oljčna olja, Olea europaea, metanolni ekstrakti, fenolne spojine, in vitro antioksidativna učinkovitost, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, diplomsko delo Ključne besede: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
|