1. Tipi ektomikorize pri sadikah bukve (Fagus sylvatica L.) v rizotronihInes Štraus, 2010, diplomsko delo Ključne besede: tipi ektomikorize, PCR, sekvenciranje rDNK, DGGE, dendrogram, fenofaze, bukev Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
2. Evaluation of different primers for PCR-DGGE analysis of cheese-associated enterococciPetra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Irena Rogelj, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mlečni izdelki, siri, mikrobiologija, enterokoki, molekularna genetika, rDNK, PCR-DGGE Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Jellyfish modulate bacterial dynamic and community structureTinkara Tinta, Tjaša Kogovšek, Alenka Malej, Valentina Turk, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: morje, meduze, raziskovanje morja, bakterije, mikrobi, pojavljanje meduz, pelagial, Pelagia noctiluca, Aurelia aurita, Rhizostoma pulmo, Flavobacteria, Plos One, 16s rRNA, sea, medusae, research programmes, DGGE, Pelagia noctiluca, gel electrophoresis, oligotrophic waters, Adriatic Sea, jellyfish, gelatinous zooplankton, bacteria, flavobacteria Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Letna dinamika in raznolikost amonij-oksidirajočih arhej in bakterij v obalnem morju Tržaškega zalivaJana Vojvoda, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: nitrifikacija, oksidacija amonija, bakterije, arheje, Taumarchaeota, geni, amoA, mikrobne združbe, morski agregati, morski sneg, Tržaški zaliv, DGGE, PCR v realnem času, 16S rRNA, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 5,33 MB) |
6. Vpliv taninov v krmi na spremembe v strukturi črevesne mikrobiote prašičevAndreja Slavec, 2017, magistrsko delo Ključne besede: prašiči, merjasci, vonj merjascev, kakovost mesa, črevesna mikrobiota, tanini, skatol, molekularne tehnike, osamitev DNK, PCR, DGGE Celotno besedilo (datoteka, 3,66 MB) |
7. Asociacije bakterij z meduzami v obalnih morjihMaja Kos Kramar, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: bakterije, meduze, asociacije, razgradnja meduzne biomase, Tržaški zaliv, Veliko jezero (otok Mljet), DGGE, klonske knjižnice, bakterijski izolati, mikroskopija Celotno besedilo (datoteka, 9,19 MB) |
8. Vpliv gliv na razkroj velikih lesnih ostankov bukve v pragozdnem rezervatu Rajhenavski RogDomen Finžgar, 2013, diplomsko delo Ključne besede: bukev, DGGE, gostota, glive, Rajhenav, VLO, voda, živo srebro Celotno besedilo (datoteka, 4,86 MB) |
9. Analiza mikrobiote cvetnega prahu skladiščenega v satnih celicah v panjih kranjske čebele (Apis mellifera carnica Pollman)Mojca Sekirnik, 2015, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, čebelji kruhek, mikrobiota cvetnega prahu, molekularne tehnike, izolacija DNA, PCR, 16S rRNA, DGGE, Lactobacillus kunkeei Celotno besedilo (datoteka, 2,04 MB) |
10. Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živilGregor Golob, 2014, magistrsko delo Ključne besede: živilska mikrobiologija, kvasovke, določanje kvasovk, gojitvene metode, molekularne tehnike, PCR, DGGE, živila, kvar živil, vino, pivo, sir, olje, med Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |