1. Molekularno biološka analiza pritrjenih in planktonskih bakterijskih združb v lokalnem vodovodnem sistemuMartin Štimpfel, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiologija, bakterijske združbe, vodovodni sistemi, pitna voda, kakovost, biološke analize, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 8,53 MB) |
2. Vpliv vrste in koncentracije koloidov na aktivnost bakterijNataša Fajfar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: koloidi, minerali glin, kaolinit, bentonit, gojišča, mikroorganizmi, bakterije, Pseudoalteromonas, vezava hranil, pritrjanje bakterij, aktivnost bakterij, respiracija, rast bakterij Celotno besedilo (datoteka, 311,81 KB) |
3. Morfologija, kultivabilnost in preživelost celic ter izražanje genov flaA in groEL bakterij Campylobacter jejuni v razmerah toplotnega stresaMateja Jurada, 2008, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, toplotni stres, stradanje, morfologija, kultivabilnost celic, živost celic, izražanje genov, flaA, groEL Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
4. Študij vezave polifenolov na goveji serumski albumin z diferenčno dinamično kalorimetrijoMateja Rebernik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, goveji serumski albumin, BSA, kampferol, epigalokatehin, epigalokatehin galat, kampferol-3-glukozid, denaturacija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC, stafilokokni enterotoksin Celotno besedilo (datoteka, 1,20 MB) |
|
6. Vpliv okoljskih dejavnikov na produkcijo zunajceličnih signalnih molekul pri naravnem izolatu Vibrio sp.Marko Krajnc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: Vibrio sp., komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, okoljski dejavniki, izrabljeno gojišče, poročevalski sevi, detekcija signalnih molekul, avtoinduktorji, N-acil homoserin lakton, AI-2, bioluminiscenca Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
|
8. Med znanostjo in medijiMojca Korošec, David Stopar, Lidija Baša, Goran Tenze, 2013, radijski ali tv dogodek Ključne besede: znanost, raziskovalna dejavnost, mediji, stiki z javnostjo, projekt MAITRE, znanost o živilih, živila, prehrana Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Sequestration of polystyrene microplastics by jellyfish mucusŽiva Lengar, Katja Klun, Iztok Dogša, Ana Rotter, David Stopar, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jellyfish, mucus, microplastics, polystyrene, viscosity, microscopy Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) Gradivo ima več datotek! Več...
|
10. Opis lastnosti rdečega pigmenta iz naravnega izolata bakterije Vibrio sp.Alja Štern, 2008, diplomsko delo Ključne besede: Vibrio sp., pigmenti, barvila, naravna barvila, prodigionini, prodigiozin, pH, protimikrobne snovi, protibakterijska aktivnost, zaznavanje celične gostote Celotno besedilo (datoteka, 1,59 MB) |