1. Idejni in izvedbeni načrt študijskega vrtaValentina Schmitzer, 2007, diplomsko delo Ključne besede: parki, vrtovi, študijski vrtovi, idejni načrti, izvedba, detajli, sadne rastline, okrasne rastline, namenska raba prostora, Biotehniška fakulteta Celotno besedilo (datoteka, 11,20 MB) |
2. Changes in metabolite patterns during refrigerated storage of lamb's lettuce (Valerianella locusta L. Betcke)Valentina Schmitzer, Mateja Šenica, Ana Slatnar, Franci Štampar, Jerneja Jakopič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Valerianella locusta, primary metabolites, storage, chlorophyll, phenolics, carotenoids Celotno besedilo (datoteka, 631,13 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Color and phenolic content changes during flower development in groundcover roseValentina Schmitzer, Robert Veberič, Gregor Osterc, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, pH, sorte, rosa x hybrida, cultivars, stages, colorimetric parameters, ph, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Elderberry (Sambucus nigra L.) wine: a product rich in health promoting compoundsValentina Schmitzer, Robert Veberič, Ana Slatnar, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, črni bezeg, vino, fenoli, enološki parametri, polifenoli, elderberry, elderberry wine, phenolics, antioxidative potential, phenolics, enological parameters, sambucus nigra Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Impact of shelf life on content of primary and secondary metabolites in apple (Malus domestica Borkh.)Robert Veberič, Valentina Schmitzer, Maja Mikulič Petkovšek, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jabolko, čvrstost, barva, organske kisline, fenoli, sladkorji Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Roasting affects phenolic composition and antioxidative activity of hazelnuts (Corylus avellana L.)Valentina Schmitzer, Ana Slatnar, Robert Veberič, Franci Štampar, Anita Solar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, leska, polifenoli, praženi lešniki, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Comparative study of primary and secondary metabolites in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivarsValentina Schmitzer, Ana Slatnar, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Boris Krška, Franci Štampar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, marelica, sorte, metaboliti, kemična sestava, fenoli, fenolne spojine, ogljikovi hidrati, organske kisline, barva ploda, fruit growing, apricots, cultivars, metabolites, phenols, phenolic compounds, carbohydrates, organic acids, colour parameters Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Composition of sugars, organic acids, and total phenolics in 25 wild or cultivated berry speciesMaja Mikulič Petkovšek, Valentina Schmitzer, Ana Slatnar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: berry species, flavanols, organic acids, fruit quality, phenolic compounds, sugars, polyphenols, phenols Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Influence of Colletotrichum simmondsii R.G. Shives & Y.P. Tan infection on selected primary and secondary metabolites in strawberry (Fragaria X ananassa Duch.) fruit and runnersNika Cvelbar Weber, Valentina Schmitzer, Jerneja Jakopič, Maja Mikulič Petkovšek, Franci Štampar, Darinka Koron, Robert Veberič, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jagoda, fragaria X ananassa, antrahnoza, sadjarstvo, okužba, glivične bolezni, colletotrichum simmondsii, sladkorji, organske kisline, primarni metaboliti, plodovi, živice, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Prohexadione-Ca application modifies flavonoid composition and color characteristics of rose (Rosa hybrida L.) flowersValentina Schmitzer, Robert Veberič, Franci Štampar, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, antociani, rosa hybrida, sorte, rosa x hybrida, cultivars, prohexadione-Ca, color change, 3-deoxyflavonoids, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |