1. Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigsTanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: pigs, animal nutrition, oxidative stress, DNA damage, polyunsaturated fatty acids, PUFAs, vitamin E, comet assay, malondialdehyde Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
3. Antioksidativni potencial vojaških obrokovPeter Horvat, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, vojaška prehrana, celodnevni vojaški obroki, Slovenska vojska, antioksidativni potencial, vitamin C, vitamin E, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina Celotno besedilo (datoteka, 588,30 KB) |
4. Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilersJakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin E, vitamin C, selenium, broiler, meat quality Celotno besedilo (datoteka, 148,45 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFAJakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydroxytyrosol, linseed oil, olive polyphenols, oxidative stress, piglets, vitamin E Celotno besedilo (datoteka, 278,34 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesaTea Gajšek Kodrič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: meso, jagnječje meso, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, holesterol, beljakovine, voda, hranilna vrednost, energijska vrednost, podatkovne baze, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 1,36 MB) |
7. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |
8. Optimierte Entmistung von planbefestigten Laufflächen in der MilchviehhaltungJernej Poteko, 2014, magistrsko delo Ključne besede: govedo, krave, molznice, uhlevitev, hodniki s polnimi tlemi, čiščenje, učinkovitost čiščenja, magistrske naloge Celotno besedilo (datoteka, 2,36 MB) |
9. The effect of substitution of palm fat with linseed oil on the lipid peroxidation, antioxidative capacity and intestinal morphology in rabbits (Oryctolagus cuniculus)Tina Trebušak, Milka Vrecl, Janez Salobir, Tatjana Pirman, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: polyunsaturated fatty acids, malondialdehyde, antioxidative capacity, histology Celotno besedilo (datoteka, 842,12 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|