1. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Is a consumer perception of salt modification a sensory or a behavioural phenomenon?Aleš Kuhar, Mojca Korošec, Anja Bolha, Igor Pravst, Hristo Hristov, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bread, salt reduction, intensity perception, hedonic liking, latent class clustering, PCA Celotno besedilo (datoteka, 733,10 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Vpliv prehranskih in zdravstvenih trditev ter simbolov na potrošnikovo izbiro živilKrista Miklavec, 2017, doktorska disertacija Ključne besede: živila, potrošniki, izbira živil, označevanje živil, prehranske trditve, zdravstvene trditve, simboli, simbol varovalnega živila, raziskovalne metode, metode asociacije, analiza sestavljenih učinkov, conjoint analiza, vrednotenje simbolov Celotno besedilo (datoteka, 14,61 MB) |
4. Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian populationNina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans fatty acids, partially hydrogenated oils, dietary intake, 24-h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Identifying differences in consumer attitudes towards local foods in organic and national voluntary quality certification schemesHristo Hristov, Karmen Erjavec, Igor Pravst, Luka Juvančič, Aleš Kuhar, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: quality schemes, selected quality, organic label, trust, segmentation, local food, consumer attitudes Celotno besedilo (datoteka, 651,69 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Pomen sestave in prehranskega profila žit za zajtrkKatarina Debeljak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: živila, žita za zajtrk, prehransko profiliranje, Ofcom model, FSANZ model, Traffic Light model, hranila, obrok, vitamini, minerali Celotno besedilo (datoteka, 1,91 MB) |
7. Validacija modelov za prehransko profiliranje na primeru izbranih mlečnih izdekov in podobnih živil rastlinskega izvoraNaja Eržen, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: prehransko profiliranje, Ofcom model, FSANZ model, validacija modelov, modificirana metoda Delphi, prehranske trditve, zdravstvene trditve, mlečni izdelki, rastlinski nadomestki mlečnih izdelkov Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
8. Understanding the impact of European Regulation on the substantiation and use of claims on food and drinksMarija Klopčič, Igor Pravst, Monique Raats, Rosalind N. Malcolm, Liisa Lähteenmäki, Heather Gage, A. Cleary, 2015, izvirni znanstveni članek Ključne besede: živila, označevanje, trditve, EU Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Izolacija in karakterizacija beta-glukanov iz ječmenove mokeSaša Jeršin, 2014, magistrsko delo Ključne besede: ječmen, ječmenova moka, [beta]-glukani, izolacija [beta]-glukanov, karakterizacija [beta]-glukanov, funkcionalna živila, aditivi, pijače Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |
10. Stabilisation of lutein and lutein esters with polyoxyethylene sorbitan monooleate, medium-chain triglyceride oil and lecithinZala Gombač, Ilja Gasan Osojnik Črnivec, Mihaela Skrt, Katja Istenič, Andreja Knez Knafelj, Igor Pravst, Nataša Poklar Ulrih, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: lutein, lutein esters, encapsulation, emulsions, polyoxyethylene sorbitan monooleate, lecithin Celotno besedilo (datoteka, 967,44 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |