1. Changes in metabolite patterns during refrigerated storage of lamb's lettuce (Valerianella locusta L. Betcke)Valentina Schmitzer, Mateja Šenica, Ana Slatnar, Franci Štampar, Jerneja Jakopič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Valerianella locusta, primary metabolites, storage, chlorophyll, phenolics, carotenoids Celotno besedilo (datoteka, 631,13 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
3. HPLC-MS identification of phenols in hazelnut (Corylus avellana L.) kernelsJerneja Jakopič, Maja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Anita Solar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hazelnuts, kernels, HPLC-MS, phenolic compounds, flavanols, antioxidant activity, phenols, analythical methods Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Influence of Colletotrichum simmondsii R.G. Shives & Y.P. Tan infection on selected primary and secondary metabolites in strawberry (Fragaria X ananassa Duch.) fruit and runnersNika Cvelbar Weber, Valentina Schmitzer, Jerneja Jakopič, Maja Mikulič Petkovšek, Franci Štampar, Darinka Koron, Robert Veberič, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jagoda, fragaria X ananassa, antrahnoza, sadjarstvo, okužba, glivične bolezni, colletotrichum simmondsii, sladkorji, organske kisline, primarni metaboliti, plodovi, živice, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. The effect of bioactive compounds on in vitro and in vivo antioxidant activity of different berry juicesAna Slatnar, Jerneja Jakopič, Franci Štampar, Robert Veberič, Polona Jamnik, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jagodičevje, sok, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Effect of crop load on fruit quality of 'Fuji' appleJerneja Jakopič, Nikita Fajt, Franci Štampar, Robert Veberič, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, jablana, fuji, obremenitev dreves, število plodov, velikost plodov, kakovost pridelka, organske kisline, antociani, fenolne spojine, sladkorji, barva Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Modified atmospheric CO$_2$ levels for maintenance of fruit weight and nutritional quality upon long-term storage in blueberry (Vaccinium corymbosum L.) 'Liberty'Tina Smrke, Nika Cvelbar Weber, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: highbush blueberry, Vaccinium corymbosum, controlled atmosphere, storage, phenolics, weight loss, sugar-to-organic acid ratio Celotno besedilo (datoteka, 6,81 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Effect of spring frost damage on apple fruit (Malus domestica Borkh.) inner quality at harvestAnka Čebulj, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Jerneja Jakopič, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: frost rings, sugar, sorbitol, phenolic content Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Metabolic variation among fruits of different chili cultivars (Capsicum spp.) using HPLC/MSTilen Zamljen, Aljaž Medič, Robert Veberič, Metka Hudina, Jerneja Jakopič, Ana Slatnar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: capsaicinoids, metabolomics, organic acids, pungent, sugars Celotno besedilo (datoteka, 659,07 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Identification and quantification of major phenolic constituents in Juglans regia L. leavesAljaž Medič, Jerneja Jakopič, Metka Hudina, Anita Solar, Robert Veberič, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Juglans regia, persian walnut, leaves, Xanthomonas campestris pv. juglandis, phenolic compounds, hydrojuglone, juglone, 1, 4-naphthoquinone, naphthoquinones Celotno besedilo (datoteka, 822,71 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |