|
2. Vrednotenje prehrane v Domu za ostarele PolzelaRenata Selčan, 2009, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana starostnikov, starostniki, dom za starejše občane, prehrana v domu za starejše občane, dnevni vnos hranil, hranilna vrednost, energijska vrednost, makrohranila, mikrohranila Celotno besedilo (datoteka, 439,65 KB) |
3. Prehranske navade slovenskih srednješolcev glede na indeks telesne maseHelena Kobe, 2010, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehranske navade, prehrana srednješolcev, populacijske skupine, indeks telesne mase, dnevni energijski vnos, energijska gostota, dnevni vnos hranil Celotno besedilo (datoteka, 1013,66 KB) |
4. Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinikeTina Jakop, 2011, diplomsko delo Ključne besede: nadzor nad živili, procesna kontrola, HACCP, bolnišnična kuhinja, Pediatrična klinika v Ljubljani, nabava živil, skladiščenje živil, priprava jedi, distribucija jedi, kritične kontrolne točke, alergeni, temperatura, čas Celotno besedilo (datoteka, 1,24 MB) |
5. Primeri dietnih jedilnikov za jesen in zimo pri otrocih in mladostnikihKatarina Okorn, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni, jedilniki za jesen in zimo Celotno besedilo (datoteka, 635,39 KB) |
6. Prehranska obravnava bolnikov s končno ledvično odpovedjoPetra Malavašič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, bolezni ledvic, dializni bolniki, dietna prehrana, končna ledvična odpoved, prehranska obravnava, hranilna vrednost, energijska vrednost, ocena prehranskega stanja Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
7. Dietni jedilniki za otroke v bolnišniciJudita Slavič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana otrok, prehrana mladostnikov, populacijske skupine, jedilniki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, varovalna prehrana, brezglutenska dieta, dieta pri sladkorni bolezni Celotno besedilo (datoteka, 585,61 KB) |
8. Računalniški program Prodi 5.5 kot alternativna metoda spremljanja zaužite količine makrohranil pri sladkornem bolnikuŠpela Pangerc, 2012, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana diabetikov, sladkorna bolezen, diabetes mellitus, inzulin, celodnevni vnos hranil, energijska vrednost, ogljikovi hidrati, vrednotenje prehrane, metoda štetja, metoda izračunavanja Celotno besedilo (datoteka, 942,19 KB) |
9. Analitika sestave maščobnih kislin v lipidih humanega mleka in plazmeIrena Sedej, 2011, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana dojenčkov, dojenje, humano mleko, formula za dojenčke, donošeni dojenčki, rast dojenčkov, napredovanje na telesni teži, dohranjevanje, maščobne kisline, maščobno-kislinska sestava, dolgoverižne večkrat nenasičene maščobne kisline, lipidi humanega mleka, plazma, fosfolipidi, trigliceridi, estri holesterola Celotno besedilo (datoteka, 1,95 MB) |
10. Dietary intakes and cardiovascular health of healthy adults in short-, medium-, and long-term whole-food plant-based lifestyle programBoštjan Jakše, Barbara Jakše, Stanislav Pinter, Borut Jug, Uroš Godnov, Jernej Pajek, Nataša Fidler Mis, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: nutrition, plant-based diet, vegan diet, lifestyle, cardiovascular health, blood lipids, blood pressure Celotno besedilo (datoteka, 868,25 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |