1. Systems view of Bacillus subtilis pellicle developmentMojca Krajnc, Polonca Štefanič, Rok Kostanjšek, Ines Mandić-Mulec, Iztok Dogša, David Stopar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Bacillus subtilis, biofilm, cell interactions, bacteriology Celotno besedilo (datoteka, 5,50 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Thermal and rheological properties of gluten-free, starch-based model systems modified by hydrocolloidsPolona Megušar, David Stopar, Nataša Poklar Ulrih, Iztok Dogša, Iztok Prislan, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydrocolloids, gluten-free, differential scanning calorimetry, rheology Celotno besedilo (datoteka, 2,92 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Surfactin facilitates horizontal gene transfer in Bacillus subtilisTjaša Danevčič, Anna Dragoš, Mihael Špacapan, Polonca Štefanič, Iztok Dogša, Ines Mandić-Mulec, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: quorum sensing, competence, surfactin, DNA exchange, extracellular DNA, cell lysis, horizontal gene transfer Celotno besedilo (datoteka, 1,86 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Sequestration of polystyrene microplastics by jellyfish mucusŽiva Lengar, Katja Klun, Iztok Dogša, Ana Rotter, David Stopar, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jellyfish, mucus, microplastics, polystyrene, viscosity, microscopy Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
6. Acetan and acetan-like polysaccharidesJanja Trček, Iztok Dogša, Tomaž Accetto, David Stopar, 2021, pregledni znanstveni članek Ključne besede: extracellular polysaccharide, acetan, acetan genetic cluster, acetan synthesis, acetan viscoelasticity, applications of acetan, Komagataeibacter, Acetobacter, acetan-like polysaccharide, acetan-like polysaccharide genetic cluster, acetan structure Celotno besedilo (datoteka, 2,67 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Antibiofilm potential of Lavandula preparations against Campylobacter jejuniDina Ramić, Franz Bucar, Urban Kunej, Iztok Dogša, Anja Klančnik, Sonja Smole Možina, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Lavandula preparations, antibiofilm activity, Campylobacter jejuni Celotno besedilo (datoteka, 1,60 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Peptide signaling without feedback in signal production operates as a true quorum sensing communication system in Bacillus subtilisIztok Dogša, Mihael Špacapan, Anna Dragoš, Tjaša Danevčič, Žiga Pandur, Ines Mandić-Mulec, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bacterial physiology, microbial ecology Celotno besedilo (datoteka, 1,23 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Polysaccharide hydrogels for the protection of dairy-related microorganisms in adverse environmental conditionsIlja Gasan Osojnik Črnivec, Tigran Neresyan, Yuliana Gatina, Vid Kolmanič Bučar, Mihaela Skrt, Iztok Dogša, Bojana Bogovič Matijašić, Irina Kulikova, Aleksei Lodygin, Nataša Poklar Ulrih, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: encapsulation, polysaccharides, hydrogels, probiotics, dairy products, lactic acid bacteria, lactose-fermenting yeasts Celotno besedilo (datoteka, 2,18 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Opis razgradnje karboksimetil celuloze z bakterijami Cellulomonas uda in Bacillus subtilisTina Strmljan, 2015, diplomsko delo Ključne besede: biorazgradnja, karboksimetil celuloza, CMC, celulolitični encimi, Cellulomonas uda, Bacillus subtilis, koncentracija redukcijskih sladkorjev, viskoznost, SAXS Celotno besedilo (datoteka, 958,73 KB) |