|
|
3. Dynamics of phenolics formation in different plant parts and different growth phases of selected buckwheat cultivarsJudita Bystrická, Alena Vollmannová, Eva Margitanová, Iveta Čičová, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: ajda, kmetijstvo, polifenoli, kultivarji, razvojne faze, zdrava hrana Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Načrtovanje in izgradnja relacijske podatkovne baze za funkcionalna živilaSimona Juvan, Tomaž Bartol, Bojana Boh Podgornik, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: funkcionalna živila, relacijske baze, bibliografske podatkovne zbirke, načrtovanje, zbiranje podatkov, obdelava podatkov, klasifikacija, znanstvena informatika, bibliometrija, prehrana ljudi, zdrava hrana, preprečevanje bolezni, biološko aktivne snovi, functional foods, relational databases, bibliographic databases, planing, design, data collection, data processing, classification, documentation, information science, bibliometrics, scientometrics, human nutrtion, health foods, disease prevention, biologically active compounds Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
6. Pravo in zdrava hranaNeža Andromako, 2017, magistrsko delo/naloga Ključne besede: Živilska zakonodaja, pesticidi, fitofarmacevtska sredstva, aditivi, zdrava hrana, ustrezna hrana, pravica do zdravja, pravica do hrane. Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |
7. Primerjava šolskih prehranskih politik evropskih državManca Simonič, 2021, diplomsko delo Ključne besede: prehranska politika, zdrava prehrana, šolska prehrana, otroci, Evropa, standardi, prehranske smernice, telesna dejavnost, zavržena hrana Celotno besedilo (datoteka, 1,21 MB) |
|
|