1. Color and phenolic content changes during flower development in groundcover roseValentina Schmitzer, Robert Veberič, Gregor Osterc, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, pH, sorte, rosa x hybrida, cultivars, stages, colorimetric parameters, ph, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Prohexadione-Ca application modifies flavonoid composition and color characteristics of rose (Rosa hybrida L.) flowersValentina Schmitzer, Robert Veberič, Franci Štampar, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, antociani, rosa hybrida, sorte, rosa x hybrida, cultivars, prohexadione-Ca, color change, 3-deoxyflavonoids, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Dejavniki, ki vplivajo na vsebnost in kakovost eteričnega olja damaščanske vrtnice (Rosa Damascena Mill.)Nina Kunc, 2017, diplomsko delo Ključne besede: dejavniki, eterično olje, damaščanska vrtnica, rosa damascena, kakovost, vsebnost Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
|
|
6. Vpliv genotipa in okolja na flavonole in antociane v različnih tkivih vrtnic (Rosa spp.)Vlasta Cunja, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: vrtnica, Rosa, genotip, okolje, flavonoli, antociani, šipki Celotno besedilo (datoteka, 14,47 MB) |
|