1 - 2 / 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Reološke lastnosti in mikrobiološka obstojnost kruha z nadomestkom dela moke z liofilizatom bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus) Tinka Žugman, 2019, magistrsko delo Ključne besede: kruh, testo, plesni, kakovost, kvar, reološke lastnosti, vzhajalne lastnosti, fizikalne lastnosti, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti, mikrobiološke lastnosti, mikrobiološka obstojnost, gobe, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus liofilizat, vročevodni izvleček |
2. Vpliv vodnih izvlečkov bukovega ostrigarja Pleurotus ostreatus na mikrobiološko obstojnost kruha Jerneja Burgar, 2024, magistrsko delo Ključne besede: kruh, fermentacija, funkcionalna živila, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus, reološke lastnosti testa, vročevodni izvleček, hladnovodni izvleček, plesni, mikrobiološki kvar, mikrobiološka obstojnost |