|
2. Sorpcijske lastnosti lesa impregniranega z vodno emulzijo montanskega voska in borove kislineŽiga Melanšek, 2009, diplomsko delo Ključne besede: les, smrekovina, zaščita lesa, vlažnost, montanski vosek, borove spojine, sorpcija Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
|
4. Odpornost lesa, premazanega z vodnimi emulzijami voskov, proti glivam modrivkam in plesnimJože Avguštinčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: les, zaščita lesa, vodne emulzije voskov, montanski vosek, polietilenski vosek, glive modrivke Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
|
6. Kateri biofizikalni in biokemični dejavniki lahko pripomorejo k večji odpornosti zelja (Brassica oleraceae L. var. capitata) na napad gospodarsko najpomembnejših škodljivcevDragan Žnidarčič, Damir Marković, Rajko Vidrih, Tanja Bohinc, Stanislav Trdan, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Brassica oleraceae, kapusovi bolhači, kapusove stenice, poškodbe, tobakov resar, epikutikularni vosek, zelje, polifenoli, odpornost zelja, bolezni rastlin Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Primerjava standardnih postopkov izpiranja biocidnih učinkovin iz impregniranega lesaBoštjan Lesar, Polonca Kralj, Daniel Žlindra, Vesna Kancilija, Miha Humar, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bakrove učinkovine, borove učinkovine, etanolamin, izpiranje, vosek montana, smrekovina, vezava v les Celotno besedilo (datoteka, 310,21 KB) |
|
9. Dejavniki antiksenoze kot mehanizem odpornosti zelja (Brassica oleracea var. capitata L.) na izbrane škodljive žuželkeDamir Marković, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: antiksenoza, kapusovi bolhači, kapusove stenice, Eurydema spp., Phyllotreta spp., naravna odpornost, epikutikularni vosek, antioksidacijski potencial, zelje, sorte, hibridi, poškodbe, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 7,45 MB) |
10. Vpliv načina priprave na lastnosti oleogel emulzijAna Turk, 2018, magistrsko delo Ključne besede: maščobe, oleogel emulzije, čebelji vosek, monogliceridi maščobnih kislin, digliceridi maščobnih kislin, olje, kappa-karagenan, teksturne lastnosti, trdota, kohezivnost, konsistenca, barva, barvni spekter CIE Celotno besedilo (datoteka, 7,34 MB) |