1. Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jediJasmina Himelrajh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, segedin golaž, ričet, pasteriziran segedin golaž, steriliziran segedin golaž, pasteriziran ričet, steriliziran ričet, pakiranje, PVC folija, pločevinke, skladiščenje, kemijska sestava, prehranska vlaknina, senzorične lastnosti, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (datoteka, 926,60 KB) |
2. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
3. Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojskeAnita Žnidar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, celodnevni obroki, Slovenska vojska, beljakovine, skupna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, maščobe, ogljikovi hidrati, energijski deleži, energijska vrednost, jedilniki v vojašnicah Celotno besedilo (datoteka, 572,13 KB) |
4. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)Ivanka Vergan, 2008, diplomsko delo Ključne besede: žižola, Ziziphus jujuba Miller, nutrienti, voda, askorbinska kislina, prehranska vlaknina, elementi, polifenoli, sladkorji, organske kisline, beljakovine, skupne maščobe, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 557,46 KB) |
5. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, diplomsko delo Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 2,54 MB) |
6. Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solateJanja Papež, 2009, diplomsko delo Ključne besede: zelenjava, hidroponsko gojenje, talno gojenje, prehranska vrednost, zelena solata, paradižnik, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, vsebnost pepela, vsebnost beljakovin, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, prehranska vlaknina, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 652,74 KB) |
7. Določanje vsebnosti skupne prehranske vlaknine z encimsko metodoIrena Moravec, 2011, diplomsko delo Ključne besede: analizne metode, prehranska vlaknina, skupna prehranska vlaknina, določanje prehranske vlaknine, validacija metod, merilna negotovost, razširjena negotovost Celotno besedilo (datoteka, 497,13 KB) |
8. The physico-chemical properties of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruitsRajko Vidrih, Janez Hribar, Željko Prgomet, Nataša Poklar Ulrih, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, vitamin C, minerali, maščobne kisline, fenolne spojine, vlaknina Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. Vsebnost sladkorjev in prehranske vlaknine v cvetnem prahu osmukancuTina Pucihar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, kemijska sestava, sladkorji, prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, analizne metode, tekočinska kromatografija HILIC, encimsko gravimetrična metoda Celotno besedilo (datoteka, 2,38 MB) |