1. Prispevek vinskih prireditev k tržnemu položaju vinMojca Štorgelj, 2010, diplomsko delo Ključne besede: trženje, vino, vinske prireditve, promocija, pospeševanje prodaje, ankete, internetno trženje, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 660,07 KB) |
|
3. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Celotno besedilo (datoteka, 780,47 KB) |
4. Genska raznolikost virusa pahljačavosti listov vinske trte in opis bolezenskih znamenj na okuženih rastlinahMarjanca Blas, 2006, diplomsko delo Ključne besede: virusi, virus pahljačavosti listov vinske trte, GFLV, vinska trta, bolezni vinske trte, bolezenska znamenja, ELISA, nukleotidna zaporedja Celotno besedilo (datoteka, 1,61 MB) |
5. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 596,08 KB) |
6. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, diplomsko delo Ključne besede: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Celotno besedilo (datoteka, 601,55 KB) |
7. Predelava vina v dolijihTina Štokelj, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vinarstvo, vino, vino v dolijih, doliji, amfore, zgodovina vinske trte, razvoj vinogradništva na Slovenskem, razvoj vinarstva na Slovenskem, izdelava dolijev, pridelava vina v dolijih, pH vrednost, organske kisline, hlapne kisline, biološki razkis, fenolne spojine, pepel, težke kovine, senzorična analiza, zorenje vina na drožeh Celotno besedilo (datoteka, 966,79 KB) |
8. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizlingMojca Jenko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, mlado vino, mošt, alkoholna fermentacija, vinske kvasovke, starterske kulture, laški rizling, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
9. Tradicija in razvoj vinogradništva in vinarstva v PrekmurjuJasmina Passero, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinarstvo, zgodovinski pregled, Prekmurje, vinorodni okoliš Prekmurje, sorte vinske trte, prekmurska vina, trženje vina, Laški rizling, blagovna znamka, organiziranje vinogradnikov, skupna vinska klet, trendi razvoja Celotno besedilo (datoteka, 644,25 KB) |
10. Zorenje vina sorte modra frankinja z mikrooksidacijoUroš Jalovec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, zorenje vina, vinske posode, nerjaveče jeklene posode, leseni sodi, steklene posode, mikrooksidacija, kisik, fenoli, barva vina, sestavine vina, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 958,77 KB) |