1. Pregled pridelave sorte 'Rebula' (Vitis vinifera L.) v vinorodnem okolišu Goriška brdaKsenija Kavčič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, Rebula, pridelava, vinogradi, Goriška brda Celotno besedilo (datoteka, 445,66 KB) |
2. Proučevanje tipov sorte 'Vitovska grganja' (Vitis vinifera L.) v vinorodni deželi PrimorskaKristina Grmek, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, Vitovska grganja, avtohtona sorta, pridelava, gojitvene oblike, vinogradi, kakovost, sladkorji, organske kisline, Kras, Vipavska dolina, Primorska Celotno besedilo (datoteka, 615,47 KB) |
3. Facelija kot podorina v vinogradu za povečanje kakovosti talDamjana Krašna, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, tla, Facelija, gnojenje, zeleno gnojenje, podorine, vinogradi, prehrana rastlin, vinska trta, vinogradništvo Celotno besedilo (datoteka, 4,70 MB) |
4. Primernost kraškega latnika za uporabo sodobnih vinogradniških tehnologijLeonida Svetina, 2010, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinogradi, kmetijska mehanizacija, kmetijski stroji, Refošk, vinska trta, gojitvene oblike, kraški latnik, Guyot, obdelava vinogradov, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 1,48 MB) |
|
6. Sezonska dinamika pasastega grozdnega sukača (Clysia ambiguella Hübner) in križastega grozdnega sukača (Lobesia botrana (Denis & Schiffermüller)) v ekološkem vinogradu v okolici KrškegaIvana Pirc, 2015, diplomsko delo Ključne besede: ekološki vinogradi, vinska trta, feromonske vabe, Clysia ambiguella, pasasti grozdni sukač, Lobesa botrana, križasti grozdni sukač, Dolenjska Celotno besedilo (datoteka, 1,48 MB) |
7. Vpliv koncentracije bakra na deževnike v slovenskih vinogradihMatej Štular, 2014, diplomsko delo Ključne besede: pedologija, tla, baker, vinogradi, toksičnost, dostopnost, mobilnost, deževniki Celotno besedilo (datoteka, 1,45 MB) |
8. Analiza dela strojnega vršičkanja v vinograduMihael Balon, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinogradi, vršičkanje, strojno vršičkanje, vršičkarji, pregledi, stroški, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
9. Preučevanje bakterijskih in glivnih združb tal v vinogradih z ekološko pridelavo grozdjaTjaša Cesar, 2016, magistrsko delo Ključne besede: mikrobna ekologija, eokološki vinogradi, talne mikrobne združbe, mikrobna pestrost, mikrobna aktivnost, ARISA, FDA Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
10. Struktura talnih mikrobnih združb v odvisnosti od načina obdelave vinogradniških talMatjaž Rejec, 2016, magistrsko delo Ključne besede: mikrobna biomasa, mikrobna ekologija, zatravljenost medvrstnega prostora, kakovost tal, obdelava tal, TRFLP, qPCR, mikrobne združbe, pestrost, vinogradništvo, vinogradi Celotno besedilo (datoteka, 2,13 MB) |