Ključne besede: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelavaCelotno besedilo (datoteka, 1,30 MB)
Ključne besede: prehrana, prehrana vojakov, celodnevni obroki, Slovenska vojska, beljakovine, skupna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, maščobe, ogljikovi hidrati, energijski deleži, energijska vrednost, jedilniki v vojašnicahCelotno besedilo (datoteka, 572,13 KB)
Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin CCelotno besedilo (datoteka, 2,54 MB)
Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, kemijska sestava, sladkorji, prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, analizne metode, tekočinska kromatografija HILIC, encimsko gravimetrična metodaCelotno besedilo (datoteka, 2,38 MB)
Ključne besede: beta-glukani, prehranska vlaknina, topna vlaknina, netopna vlaknina, ječmen, Hordeum vulgare, oves, Avena sativa, mletje, mlin na kamen, frakcionacija, funkcionalna živila, antioksidanti, antioksidativni potencialCelotno besedilo (datoteka, 2,93 MB)
Ključne besede: živila rastlinskega izvora, zelenjava, kruh, sadje, prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, določanje vsebnosti prehranske vlaknine, energijska vrednost prehranske vlaknine, analizne metodeCelotno besedilo (datoteka, 552,46 KB)