|
|
3. Nastopi izbranih temperaturnih pragov v SlovenijiNatalija Črnagoj, 2008, diplomsko delo Ključne besede: meteorologija, temperatura, temperature zraka, temperaturni prag, rastline, kalitev, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 558,22 KB) |
4. Ekstremne temperaturne razmere v Sloveniji v zadnjih desetletjihMateja Kopar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: temperatura, temperature zraka, ekstremne temperature, mrazišča, vročinski stres, pozeba, ožigi, temperaturni obrat, vroči dnevi, ledeni dnevi Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne aromeMatija Rednak, 2007, diplomsko delo Ključne besede: jagodna aroma, hlapne komponente, etil butanoat, 2-metil etil butanoat, 3-metil etil butanoat, etil pantanoat, metil heksanoat, etil heksanoat, metil propanoat, heksil acetat, fenil metil acetat, sproščanje komponent arome, želirna sredstva, pektinski geli, vpliv temperature, vpliv pH Celotno besedilo (datoteka, 502,67 KB) |
6. Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmereSamo Polanec, 2008, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, cv. Jonagold, cv. Jonagored, zorenje jabolk, barva kože, kromometer, L*, a*, b* sistem, škrobni indeks, klimatski pogoji, dnevne temperature Celotno besedilo (datoteka, 936,53 KB) |
|
8. Testiranje transgenih linij krompirja sorte Désirée na odpornost proti abiotskim stresnim dejavnikom in okužbi z virusom PVYHana Uršič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: krompir, abiotski stres, suša, slanost, nizke temperature, biotski stres, PVY Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
|
10. Bioklimatska karta Slovenije na osnovi fiziološkega ekvivalenta temperatureEma Kozina, 2009, diplomsko delo Ključne besede: diplomska dela, geografske diplome, Slovenija, regionalna geografija, klimatogeografija, bioklimatologija, fiziološki ekvivalent temperature Celotno besedilo (datoteka, 3,77 MB) |