1. Vpliv selena na rast in razvoj stročnicSergeja Gabor, 2008, diplomsko delo Ključne besede: stročnice, ajda, selen, natrijev selenat, rast, razvoj, prehrana rastlin Celotno besedilo (datoteka, 813,51 KB) |
|
|
4. Tehnološke in prehranske lastnosti volčjega bobaVarineja Drašler, 2019, diplomsko delo Ključne besede: stročnice, volčji bob, Lupinus, bioaktivne snovi, tehnološke lastnosti, prehranske lastnosti, kemijska sestava Celotno besedilo (datoteka, 523,65 KB) |
5. Morfološke lastnosti domače populacije soje in uporaba soje v prehrani ljudiKarmen Zajec, 2013, diplomsko delo Ključne besede: soja, stročnice, poljščine, pridelek, poljski poskusi, morfološke lastnosti, uporaba Celotno besedilo (datoteka, 1,39 MB) |
6. Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruhaLana Oluić, 2020, diplomsko delo Ključne besede: pekarstvo, kruh, glutenska mreža, lipidi, proteini, prehranska vlaknina, gluten, stročnice, emulgatorji, hranilna vrednost, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 669,19 KB) |
7. Aplikacija metode AOAC 2011.25 za določanje prehranske vlaknine in njen vpliv na oceno vnosa z živiliBlaž Ferjančič, 2021, doktorska disertacija Ključne besede: prehranska vlaknina, rezistentni škrob, živila, viri prehranske vlaknine, zelenjava, sadje, kruh, žita, žitni izdelki, krompir, izdelki iz krompirja, stročnice, oreški, vnos prehranske vlaknine, analizne metode, AOAC metode, razvoj živilskih izdelkov, barjene klobase, prehranske trditve, zdravstvene trditve Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) |
|
9. Uporaba izbranih stročnic za pripravo rastlinskih namazovAna Šipoš, 2021, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski namazi, stročnice, soja, beli volčji bob, fižol, kemijska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 933,61 KB) |
|