1. Ocena prehranske ustreznosti zaužitih celodnevnih obrokov vrtcu za otroke dveh starostnih skupinZala Mlinšek, 2021, magistrsko delo Ključne besede: prehrana otrok, predšolski otroci, prehranske navade, hranilna sestava obrokov, velikosti porcij, smernice prehranjevanja, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 1,34 MB) |
2. Vrednotenje vnosa hranil pri študentih študija PrehranaSabina Kocijan, 2017, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, prehranske navade, prehransko stanje, študenti, prehrana študentov, energijske potrebe, energijska vrednost, dnevni vnos hranil, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP, prehranski dnevnik Celotno besedilo (datoteka, 2,29 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Vrednotenje prehrane veganov in vsejedcev s spletnim orodjemMatevž Jeran, 2018, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, veganstvo, vsejedstvo, veganska prehrana, vrednotenje prehrane, esencialna hranila, spletno orodje OPKP, veganski prehranski krožnik, jedilniki, kakovost jedilnikov, zdravje, etika, okoljevarstvo, trajnostnost Celotno besedilo (datoteka, 5,13 MB) |
4. Vpliv različnih tipov prehrane na meritev telesne sestave z bioimpedancoAnja Hasičić, 2018, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, vsejedci, vegani, bioimpedančne meritve, telesna sestava, vpliv na zdravje, prehranski dnevnik, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
5. Oblikovanje in evalvacija prehranskega profila brezglutenskih živilAnja Gaber, 2016, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, brezglutenska prehrana, celiakija, gluten, brezglutenska živila, prehransko profiliranje, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
6. Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocihSara Grbavac, 2015, magistrsko delo Ključne besede: prehrana otrok, predšolski otroci, prehrana v vrtcu, prehranske navade, dnevni vnos hranljivih snovi, kemijska analiza, kemijska sestava, hranilna vrednost, energijski delež, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 2,63 MB) |
7. Vrednotenje prehrane v vrtcu s kemijsko analizo in spletnim orodjemSendi Lešnjak, 2014, magistrsko delo Ključne besede: prehrana otrok, predšolski otroci, prehrana v vrtcu, prehranske navade, dnevni vnos hranljivih snovi, kemijska analiza, kemijska sestava, hranilna vrednost, energijski delež, načrtovanje prehrane, prehranske smernice, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 879,94 KB) |
8. Hranilna vrednost celodnevnih obrokov v domu starejših občanovKristina Jakopič, 2020, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana starejših, starejši, dom starejših občanov, celodnevni obroki, dnevni vnos hranil, energijska vrednost, hranilna vrednost, prehranske smernice, kemijska analiza, senzorična analiza, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 1,91 MB) |
9. Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehranoSimona Ribizel, 2020, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, načrtovanje prehrane, odprta platforma za klinično prehrano, spletno orodje OPKP, pravila za poimenovanje, klasifikacijski sistemi, FoodEx2 Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Hranilna vrednost in senzorična sprejemljivost kosil in večerij v dijaškem domu v LjubljaniErika Jesenko, 2022, magistrsko delo Ključne besede: prehrana mladostnikov, dijaški dom, hranilna vrednost, smernice prehranjevanja, spletno orodje OPKP, senzorična analiza, velikost porcij Celotno besedilo (datoteka, 2,11 MB) |