Ključne besede: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnostCelotno besedilo (datoteka, 672,41 KB)
Ključne besede: med, slovenski med, lipov med, smrekov med, hojev med, gozdni med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična električna prevodnost, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 478,84 KB)
Ključne besede: fizikalna kemija, fizikalne lastnosti, električne lastnosti, specifična električna prevodnost, dielektrične lastnosti, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, ogljikovi hidrati, monosaharidi, dekstroza, glukoza, fruktoza, polisaharidi, inulin, vodne raztopine ogljikovih hidratovCelotno besedilo (datoteka, 2,00 MB)