1. Pridelek zrnja soje (Glycine max (L.) Merril) iz sortnih poskusov v obdobju 2001 do 2003 in možnosti uporabe soje v živinorejiDragica Razpotnik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, soja, Glycine max L. Merril, rastlinske sorte, poljski poskusi, rastna doba, dolžina rastne dobe, pridelek, zrnje, domače živali, prehrana živali Celotno besedilo (datoteka, 524,80 KB) |
2. Response of leaf area and dry matter of crop, weeds and cover crops to competition and fertilizer resourcesFahimeh Dadashi, Faezeh Zaefarian, Rahmat Abbasi, Mohammad Ali Bahmanyar, Mohammad Rezvani, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: gnojenje, kompost, koruza, pleveli, pšenica, soja, suha snov, vmesni posevek Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. Vrednotenje estrogene aktivnosti izbranih izoflavonov na celicah hER[alfa]-HeLa-9903Anja Ferlič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: endokrini sistem, motilci endokrinega sistema, estrogenski receptor alfa, soja, fitoestrogeni, fitofarmacevtiki, izoflavoni Celotno besedilo (datoteka, 2,40 MB) |
5. Morfološke lastnosti in pridelek perspektivnih tujih sort soje (Glycine max (L.) Merrill)Bogomir Mesarič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: soja, Glycine max, poljski poskus, sorte, morfološke lastnosti, pridelek, zrnje Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |
6. Agronomske lastnosti soje (Glycine max L. Merrill) v poljskem poskusu z zeolitom in inokulacijo semenaNina Bogataj, 2019, diplomsko delo Ključne besede: navadna soja, Glycine max, zeolit, inokulacija, noduli, stroki, zrna, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
7. Morfološke lastnosti in pridelek desetih sort soje (Glycine max (L.) Merrill) iz introdukcijeBorut Bukovec, 2016, diplomsko delo Ključne besede: soja, Glycine max, poljski poskusi, pridelek, zrnje, sorte, dolžina rastne dobe Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
8. Morfološke lastnosti domače populacije soje in uporaba soje v prehrani ljudiKarmen Zajec, 2013, diplomsko delo Ključne besede: soja, stročnice, poljščine, pridelek, poljski poskusi, morfološke lastnosti, uporaba Celotno besedilo (datoteka, 1,39 MB) |
9. Osamitev DNA iz sojinega lecitinaŠpela Levičnik-Höfferle, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gensko spremenjeni organizmi, GSO, gensko spremenjena živila, gensko spremenjena soja, detekcija GSO, zakonodaja GSO, sojin leticin, DNA, osamitev DNA, kromatografija, HPLC, monoliti, CIM, CTAB, PCR, PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 2,36 MB) |
10. Zanimivi primeri genetskih lastnosti izbranih poljščin in zelenjadnicTomaž Trafela, 2020, diplomsko delo Ključne besede: Soja, KTi, BBI, pšenica, Rht, korenje, karotenoidi, antociani, paradižnik, sun, ovate Celotno besedilo (datoteka, 893,48 KB) |