1. Tržno vrednotenje tradicionalnih sirov v SlovenijiKristina Ogorevc, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, tradicionalna živila, posebna zaščitena živila, označba porekla, geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost, zaščiteni slovenski siri, bovški sir, mohant, nanoški sir, tolminc, proizvajalci zaščitenih sirov, potrošniki, tržna analiza, trgovske ustanove, poglobljeni intervjuji, fokusne skupine, ankete Celotno besedilo (datoteka, 720,16 KB) |
|
3. Kakovost kozjega sira iz mleka ekološke in konvencionalne rejeEva Mravljak, 2017, magistrsko delo Ključne besede: kozje mleko, koze, ekološka reja, konvencionalna reja, kakovost mleka, kozji sir, kemijska sestava, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 3,41 MB) |
4. Vpliv sirišča na kakovost sirovAnja Pušnik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 3,40 MB) |
|
|
|
8. Epidemiološki model Kermack-McKendrickNika Eržen, 2015, diplomsko delo Ključne besede: matematika, epidemiološki model, model SIR, model SI, model SIS, model SIRS, model z zdravljenjem Celotno besedilo (datoteka, 553,97 KB) |
9. Optimalna kontrola in njena uporaba v ekonomijiKatja Kelvišar, 2019, magistrsko delo Ključne besede: optimalna kontrola, problem optimalne kontrole, finančna kriza, bančna kriza, kontrolna funkcija, funkcija stanja, deterministični model v zveznem času, Pontryaginov princip, dinamično programiranje, povratna kontrola, SIR model. Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
10. Karakterizacija mleka in sira z uporabo stabilnih izotopov lahkih elementovUrša Vezjak, 2019, magistrsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, sir, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava dušika, izotopska sestava kisika Celotno besedilo (datoteka, 2,28 MB) |