Ključne besede: alkoholna fermentacija, vinska kvasovka, probiotična kvasovka, Saccharomyces cerevisiae Lalvin EC-1118 (Lallemand), Saccharomyces boulardii (nom.nud.), interakcije med kvasovkami, signalne molekule, aromatični profilCelotno besedilo (datoteka, 2,87 MB)
Ključne besede: kvasovke, biokontrolna aktivnost, nitaste glive, Botrytis cinerea Pers., interakcije med kvasovko in nitasto glivo, interakcije med kvasovkami različnih vrst, komunikacija med kvasovkami, signalne molekuleCelotno besedilo (datoteka, 4,43 MB)
Ključne besede: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Candida zemplinina, alkoholna fermentacija, čista starter kultura, združena starter kultura, komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, feniletanol, triptofol, aromatski profilCelotno besedilo (datoteka, 1,50 MB)
Ključne besede: Vibrio sp., komunikacija med celicami, zaznavanje celične gostote, signalne molekule, okoljski dejavniki, izrabljeno gojišče, poročevalski sevi, detekcija signalnih molekul, avtoinduktorji, N-acil homoserin lakton, AI-2, bioluminiscencaCelotno besedilo (datoteka, 1,11 MB)
Ključne besede: Vibrio sp., signaliziranje pri mikroorganizmih, signalne molekule, acilhomoserin laktoni, sporazumevanje med bakterijami, slanost gojiščaCelotno besedilo (datoteka, 1,62 MB)
Ključne besede: Campylobacter jejuni, bakterijski biofilmi, tvorba biofilma, medcelična komunikacija, signalne molekule, AI-2, rastlinski izvlečki, Evodia rutaecarpa, nerjaveče jeklo, delovne površineCelotno besedilo (datoteka, 713,42 KB)