Ključne besede: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorjiCelotno besedilo (datoteka, 889,13 KB)
Ključne besede: biorazgradnja celuloznih gostil, struktura celuloznih gostil, karboksimetil celuloza, tozilat karboksimetil celuloze, hidroksitetil celuloza, metil celuloza, Cellulomonas uda, Bacillus subtilis, viskoznost, reducirajoči sladkorji, HPLC, SAXS, reološke lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 2,34 MB)
Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojineCelotno besedilo (datoteka, 944,10 KB)
Ključne besede: vino, sestava vina, alkohol, reducirajoči sladkorji, skupne kisline, fenolne spojine, energijska vrednost, oksidativni stresCelotno besedilo (datoteka, 1,98 MB)
Ključne besede: rdeče vino, telo vina, reducirajoči sladkorji, alkohol, taniniCelotno besedilo (datoteka, 708,71 KB)