1. Ocena tveganja vnosa kadmija z vrtninami na lokalno prebivalstvo Mestne občine CeljePetra Karo Bešter, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: onesnaženost tal, onesnaženost vrtnin, kadmij, bučke, paradižnik, zelje, čebula, zgodnji krompir, korenček, rdeča pesa, endivija, radič, regresijski modeli, zaužitje vrtnin, vnos v človeka, ocena tveganja, referenčni odmerek, koeficient tveganja, Mestna občina Celje Celotno besedilo (datoteka, 5,41 MB) |
2. Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatkiTanja Janežič, 2018, diplomsko delo Ključne besede: med, med z dodatki, aditivi, propolis, cvetni prah, osmukanec, rdeča pesa, rumena pesa, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi, senzorična analiza, senzorična sprejemljivost Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
3. Vsebnost in bioakumulacijski faktorji za Cd, Pb in Zn v izbranih vrtninah gojenih na različno onesnaženih tleh v Mestni občini CeljeNina Romih, 2015, magistrsko delo Ključne besede: onesnaženost tal, Cd, Pb, Zn, kadmij, svinec, cink, vrtna solata, rdeča pesa, bioakumulacijski faktorji, vsebnost kovin, Celje, vrtnine Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
4. Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenjaMarjetka Kastelic Švab, 2016, magistrsko delo Ključne besede: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
5. Vpliv kuhanja na vsebnost težkih kovin v krompirju, korenju in rdeči pesi z onesnaženega območja Mestne občine CeljeSabina Dremelj, 2016, diplomsko delo Ključne besede: kontaminacija vrtnin, krompir, korenje, rdeča pesa, tla, kontaminacija tal, Celje, Slovenija, mikroelementi, molbiden, svinec, cink, kobalt, arzen, kadmij, krom, vrtnine, toplotna obdelava Celotno besedilo (datoteka, 590,68 KB) |
6. Vpliv dodatkov onesnaženim tlem na vsebnost Cd in Pb v rdeči pesi (Beta vulgaris L.)Iva Špilak, 2023, magistrsko delo Ključne besede: kovine, lončni poskus, biodostopnost, dodatki tlem, onesnaženost tal, kadmij, svinec, rdeča pesa, Beta vulgaris Celotno besedilo (datoteka, 4,50 MB) |
7. Primerjava terminov setve različnih vrst listnatih vrtnin za pridelavo mlade listne zelenjaveSimona Grden, 2024, diplomsko delo Ključne besede: terminska setev, mlada listna zelenjava, špinača, beli dvoredec (Diplotaxis erucoides), tatsoi (Brassica rapa var. rosularis), rdeča pesa, blitva Celotno besedilo (datoteka, 8,81 MB) |